De la muntanya fins al riu, els camins de l’aigua

2 recorreguts que consisteixen a observar i treballar aspectes relacionats amb l’aigua en el seu estat natural, al riu d’Urina, i amb l’aigua residual provinent de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals de Canillo.   Objectius: Treballar el vector ambiental Aigua. Lloc: Riu d’Urina i Estació Depuradora d’Aigües Residuals de Canillo Dirigit a: Alumnes de 2n i…

Detalls

Fred i calent. Els perquès del canvi climàtic

Taller experimental que permet identificar els diversos elements que intervenen en l’efecte d’hivernacle i que participen en el fenomen del canvi climàtic. El taller es fa amb un grup classe i es desenvolupa al laboratori   Objectius: Conèixer què és el canvi climàtic, experimentar alguns efectes físics que hi estan associats i reflexionar sobre la…

Detalls

Som paisatge

El taller és una introducció al concepte, l’observació i l’anàlisi de l’evolució del paisatge mitjançant el joc amb la tècnica de la fotografia diacrònica (entre la dècada dels anys quaranta del s. XX i l’actualitat).   Objectius: Els objectius d’aquesta activitat són descobrir la diversitat de les unitats de paisatge a Andorra, reconèixer els elements…

Detalls

En mínimus, el consumidor responsable

En Mínimus és un personatge que visita la classe i explica, d’una manera amena i participativa, els aspectes més importants relacionats amb la minimització de residus. Posa exemples de casos pràctics com l’esmorzar sostenible i l’estoig escolar de compra responsable, i aclareix els dubtes que van sorgint.   Objectius: Treballar les temàtiques de residus i…

Detalls

Quan la bossa va fer un pet

Conte teatralitzat que té com a objectiu conscienciar els alumnes sobre com gestionar d’una manera més sostenible la producció i separació dels residus a casa.   Objectius: Treballar el concepte de la recollida selectiva d’escombraries. Lloc: A l’aula Dirigit a: Alumnes de maternal i 1r cicle de primera ensenyança (de 3 a 8 anys). Durada: 1…

Detalls

Tristaina i la fàbrica de l’aigua

L’aigua és un recurs escàs i alhora indispensable per a la vida. Es coneixen unes 6.000 formes de dir “aigua” en tots els idiomes del planeta. A partir d’aquesta paraula s’inicia un treball que té per objectiu donar a conèixer de manera amena i participativa el cicle natural de l’aigua, així com conscienciar i sensibilitzar…

Detalls

Una gota val per molt

En aquest taller, un cuiner científic desvelarà les claus dels processos de potabilització i depuració de l’aigua mitjançant l’experimentació i mostrarà pas a pas el circuit que recorre l’aigua de consum humà. El taller es fa amb un grup classe i es pot desenvolupar a l’aula.   Objectius: Conèixer el procés de potabilització d’aquest recurs,…

Detalls

La casa dels enginys

Taller polivalent que consta de fins a 5 modalitats d’activitats per treballar els àmbits temàtic de l’energia, el canvi climàtic i la construcció sostenible. La base del taller és la maqueta d’una casa en què s’inclouen elements demostratius com plaques solars fotovoltaiques i tèrmiques, vidres i parets de diferent capacitat d’aïllament, un hivernacle i un…

Detalls

La Pinea busca casa

A partir de material didàctic (conte i titelles) l’educador explica la historia d’un petit esquirol; La Pinea, que busca un espai adequat per a les seves cries. Durant el relat descobreix la flora i la fauna del parc i les seves característiques.   Objectius: Aproximar l’alumnat als elements pròpis de la biodiversitat d’Andorra (flora i…

Detalls

Sr. Soroll i Sr.So

Taller mitjançant el qual els alumnes aprendran a distingir entre soroll i so utilitzant diferents instruments, materials i recursos audiovisuals a partir de les següents dinàmiques participatives: Endevina què està sonant! El Sr. Soroll i el Sr. So Soroll o so? Es posa èmfasi en els efectes del soroll en la convivència i la qualitat de vida de les…

Detalls