S’inauguren dos panells temàtics sobre l’aigua a l’entorn del camí Ral amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua

Image Post

Avui dijous, 22 de març, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha inaugurat dos plafons interpretatius de l’entorn al camí Ral, al seu pas per l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals d’Anyós, una acció de comunicació i educació ambiental que s’emmarca en la celebració del Dia Mundial de l’Aigua.

El primer plafó està dedicat al procés de depuració de l’aigua que es porta a terme a l’EDAR del sistema nord-occidental, resumit en cinc estadis que engloben alguns dels processos principals. També s’hi explica la importància de les depuradores en la gestió ambiental de les aigües residuals i el manteniment de la qualitat ecològica dels rius.

El segon plafó parla de la vida entorn del riu fent un recorregut per alguns dels principals elements de biodiversitat dels ecosistemes de ribera. S’identifiquen i es descriuen quatre espècies d’arbres presents a l’espai del camí Ral en el tram de l’EDAR d’Anyós i cinc espècies de fauna, amb animals tan significatius com la llúdriga o la truita de riu.

Aquests elements de comunicació sobre la depuració de l’aigua i la biodiversitat entorn dels rius s’han elaborat a partir d’il·lustracions i s’han imprès en panells de gran format fets de resines especials d’alta durabilitat. Les estructures de suport estan elaborades amb acer seguint l’estètica plantejada dins del projecte paisatgístic del camí Ral.

A més, com a detall, tots dos plafons fan una referència als Objectius de Desenvolupament Sostenible, en concret als ODS 6 (Aigua neta i sanejament ) i 15 (Vida d’ecosistemes terrestres).

Trobareu més informació sobre el Dia Mundial de l’Aigua al seu web internacional, http://worldwaterday.org/.