Coincidint amb l’inici del curs escolar 2018-2019, Andorra Sostenible presenta la Setmana Europea de la Mobilitat, que se celebra cada any entre els dies 16 i 22 de setembre. Les dues dates assenyalades en el calendari ambiental corresponen al Dia Internacional de la Protecció de la Capa d’Ozó i el Dia Europeu sense Cotxes, respectivament

 

Durant la setmana hi haurà diferents activitats per a la ciutadania al voltant de temàtiques com la qualitat de l’aire i la preservació de la capa d’ozó per tal d’entendre la necessitat de buscar alternatives a l’ús del vehicle particular.

 

Per als més petits hi ha programada, a les diferents biblioteques d’Andorra, la lectura del conte Cap aquí, cap allà. La primera lectura es farà a la biblioteca d’Encamp el 18 de setembre; el 20 de setembre es farà a la biblioteca de Sant Julià de Lòria, i a les biblioteques de Canillo i d’Andorra la Vella es farà el 19 i el 21, respectivament. Totes les lectures començaran a les 6 de la tarda.

 

Una altra activitat per a tots els públics serà la visita guiada que es farà el 20 de setembre, també a les 6 de la tarda, a l’estació de la Xarxa de Vigilància i Control Atmosfèric situada al carrer del Parc Gran d’Escaldes-Engordany. Els interessats en aquesta visita poden fer la inscripció de manera gratuïta a l’e-mail andorrasostenible@andorra.ad o trucant al telèfon 630 000.

 

Alhora, Andorra Sostenible també posarà a disposició de les escoles i els punts joves la seva oferta de recursos educatius sobre atmosfera i canvi climàtic, com el Pack educatiu acció ozó, El joc de l’Ozzy, el recurs digital Quant CO2 emets en un any? o el taller «Fred i calent».