S’entreguen els premis de l’11a edició del Concurs d’Iniciatives Ambientals

Image Post

L’onzena edició del Concurs d’iniciatives ambientals ha premiat, aquest dijous, els projectes guanyadors de les tres categories, en un acte que ha tingut lloc a la sala d’actes del Comú d’Escaldes-Engordany i ha comptat amb la presència de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín.

En aquesta 11a edició s’han presentat un total de 9 propostes, predominant 4 projectes de la categoria empresaris. Així, la guanyadora d’aquesta categoria ha estat Meritxell Gonzàlez, del restaurant vegà ‘La vita è vegan’ d’Escaldes-Engordany,  per la iniciativa dedicada al consum responsable i a la sensibilització ambiental. Ha rebut un premi dotat en 1.500 euros. En segon lloc, s’ha premiat amb 800 euros la iniciativa BusNet de Viatges Soldevila pel projecte de mobilitat elèctrica com a eina per a un turisme més sostenible a la Vall d’Incles.

En la categoria societat civil, el primer premi ha estat per al projecte “De l’hort a taula”, sobre alimentació i horticultura sostenible amb infants i joves portat a terme per Alba Reguant, Cristina Pérez i la Ludoescola d’Ordino. El segon premi ha estat per a la iniciativa “Biodiversitat faunística a Andorra a través de la imatge”, un projecte de comunicació i educació ambiental basat en la fotografia de Jordi Tena.

Finalment, en la categoria escolars, el primer premi ha estat per a la iniciativa “Tocats de l’ala”, un projecte interdisciplinari i intergeneracional basat en l’ornitologia i compartit entre les aules obertes de les Escoles Andorranes de Segona Ensenyança d’Encamp, Ordino i Santa Coloma. Mentrestant, el segon premi en aquesta categoria ha estat per l’Aula Taller de la Massana i el seu projecte educatiu “Solidaris” dedicat a la restauració de mobles a l’escola amb finalitats benèfiques i la sensibilització envers la prevenció de residus.

L’acte d’aquest dijous també ha servit per donar el tret de sortida a la propera edició del concurs. Així doncs, teniu tot aquest any 2017 per portar a terme les vostres iniciatives ambientals (aquesta és una de les premisses més importants: actuacions que s’estiguin realitzant o s’hagin realitzat durant l’any 2017) i presentar-les a concurs en alguna de les seves tres categories: ciutadania general (persones i entitats), empreses i comunitat educativa (escolars i universitaris).

La data límit per formar part de la convocatòria és el divendres 24 de novembre i podeu descarregar les bases seguint aquest enllaç. A més, si teniu dubtes o preguntes, podeu contactar amb nosaltres.

Animeu-vos a participar!.