Centres educatius

Assessorament

Una de les línies mestres més importants de l’activitat del Centre Andorra Sostenible és la voluntat de ser un punt d’assessorament i suport educatiu obert a totes les escoles del Principat en les necessitats següents:

  • desenvolupament de programes i activitats d’educació ambiental i de materials docents
  • millora en la gestió sostenible dels centres

Per aquest motiu, posa a l’abast dels centres escolars que ho demanin el seu catàleg de recursos educatius, i respon els dubtes i consultes que puguin tenir sobre necessitats educatives i documentals i en matèria d’ambientalització de l’escola. Les vies de contacte són les habituals: telèfon, correu electrònic o visites al Centre.

El programa Escola Verda

El projecte Escola Verda és una iniciativa dels departaments de Medi Ambient i d’Educació del Govern d’Andorra, promoguda i coordinada des del Centre Andorra Sostenible.

S’inicia l’any 2010 amb una filosofia doble; d’una banda, oferir els recursos necessaris als centres escolars perquè s’ambientalitzin i esdevinguin més sostenibles i, de l’altra, contribuir a fomentar la cultura de la sostenibilitat entre tots els àmbits de la comunitat escolar (alumnes, pares, mares, professors i personal no docent).

El projecte Escola Verda creix curs rere curs i actualment després de 8 anys ja compta amb 17 centres adscrits on estudien un total de 5.814 alumnes, un 53% del total de l’alumnat a Andorra.

Més informació:

Durant el curs escolar el Centre Andorra Sostenible proposa a tots els centres educatius activitats i recursos pedagògics temàtics, generalment relacionats amb la celebració de dies mundials o altres dates d’interès sobre temes de sostenibilitat (Setmana europea de la prevenció de residus, Setmana europea de la mobilitat, etc.).

Per saber quines són aquestes dates assenyalades i alhora facilitar la tasca de programació del curs, des del Centre posem a la vostra disposició el nou Calendari escolar 2018/2019 que pots descarregar en el següent enllaç:

Calendari escolar 2018/2019 [pdf, 2.0 Mb]


Si vols, també pots visitar l’espai de l’agenda d’activitats per estar al dia a dia de tota l’activitat del Centre o consultar el catàleg d’activitats i recursos per conèixer més en detall la nostra oferta educativa permanent.

La Guia de recursos d’educació per a la sostenibilitat té per objectiu donar a conèixer les activitats i els recursos educatius en matèria de sostenibilitat que estan a disposició dels centres d’ensenyament d’Andorra i de la resta de persones que hi estan interessades.

Des que es va editar per primera vegada l’any 2008, tant el catàleg com el format dels recursos s’han anat incrementant i actualitzant any rere any per donar resposta al major nombre possible de necessitats educatives, incloent-hi propostes ordenades per vectors ambientals –residus, aigua, atmosfera, natura i paisatge, energia i sostenibilitat– i per nivells educatius. A més, inclou un apartat final de bibliografia amb diversos documents en suport imprès o electrònic relacionats amb les temàtiques tractades en la publicació.

 

Podeu consultar i descarregar la 11a Guia de recursos d’educació per a la sostenibilitat del curs 2018-2019 aquí o contactar amb nosaltres en cas que necessiteu més informació.