Documents

Informació bàsica del projecte Escola Verda

– Guia per ser escola verda (pdf, 2,82 Mb). Publicació per conèixer els aspectes més rellevants del projecte Escola Verda (orígen, objectius, organització, quins són els passos i procediments que cal seguir per ser escola verda, etc.), destinada a tots aquells que ho vulguin i en especial els membres de la comunitat educativa.

Documentació del projecte

El projecte Escola verda té associada una sèrie de documentació referida a cadascuna de les seves fases que tots els centres participants han d’elaborar.  i que serveix com a registre escrit de la planificació, les accions i les activitats portades a terme i els avenços de l’escola curs rere curs. Aquests documents són:

– La diagnosi ambiental a l’escola (pdf, 2,68 Mb)

– El pla estratègic (pdf, 2,13 Mb)

– El pla d’acció (pdf, 2,09 Mb)

Per facilitar la feina de realització d’aquesta documentació es disposen d’uns formularis model

– Formulari diagnosi ambiental (pdf, 1,2 Mb)

– Formulari pla estratègic (pdf, 379 Kb)

– Formulari pla d’acció (pdf, 244 Kb)

– Formulari memòria d’avaluació del pla d’acció (pdf, 445 Kb)

Monografies Escola Verda

– Els processos participatius (pdf, 840 Kb). Publicació on hi trobareu eines pràctiques i propostes per dinamitzar la participació als centres educatius i, especialment, en les activitats associades al projecte escola verda.

– La cuina escolar sostenible (pdf, 3,37 Mb). Publicació on hi trobareu un recull de consells i bones pràctiques per planificar i portar a terme un servei de restauració col·lectiva més responsable amb els criteris de sostenibilitat.

– Sala de mestres sostenible (pdf, 4,04 Mb). Guia  pensada com a eina per millorar la sostenibilitat de les sales de professors a partir de consells i alternatives per ambientalitzar l’entorn i la vida diària en aquest espai de l’escola.

– Un tast d’escola verda (pdf, 5,03 Mb). Quarta entrega de les monografies dedicada a recollir experiències i propostes per inspirar projectes i activitats en matèria de medi ambient i sostenibilitat als centres educatius, siguin escola verda o no. A les activitats ja consolidades a Andorra s’afegeix una pluja d’idees amb noves accions.

– El soroll a l’escola (pdf, 4,29 Mb). Guia sintètica i orientativa destinada a treballar la problemàtica del soroll als centres educatius. Inclou elements de discussió sobre què s’entén per una escola sorollosa, una bateria de consells i bones pràctiques per reduir el soroll als centres educatius, i una llista de projectes i recursos pedagògics per treballar aquesta temàtica.

 

Per visualitzar correctament la documentació del projecte i confeccionar els formularis model, us recomanem fer servir el programari Adobe Reader XI que podeu descarregar seguint aquest enllaço fent clic a la icona:

 

Recursos educatius del Centre Andorra Sostenible

– Catàleg de recursos educatius del CAS 2017-2018 (pdf, 2,2 Mb)

– Guia de recursos d’educació per a la sostenibilitat 2017-2018 (pdf, 5,9 Mb). Recull d’activitats i recursos educatius en matèria de sostenibilitat que estan a disposició dels centres d’ensenyament d’Andorra.

– Calendari escolar 2017-2018 (pdf, 2,4 Mb). Eina per saber quines són les dates assenyalades de celebració de dies mundials o altres  esdeveniments d’interès sobre temes de sostenibilitat (Setmana europea de la prevenció de residus, Setmana europea de la mobilitat, etc.) i alhora facilitar la tasca de programació del curs escolar.

EDUC&

– Fes clic aquí per accedir al MOODLE Educ&. Entorn virtual de docència que el Govern d’Andorra posa a disposició de totes les escoles del país i per extensió a totes les persones que conformen la comunitat educativa.