Es presenta una nova edició del Concurs d’Iniciatives Ambientals amb molts canvis

Image Post

La 13a edició del Concurs d’Iniciatives Ambientals organitzat pel Departament de Medi Ambient del Govern i el Comú d’Escaldes-Engordany, a través de l’impuls del Centre Andorra Sostenible, presenta un important ventall de novetats orientades a fomentar la participació i el dinamisme del concurs.

La primera i més important és que tots els participants s’inclouran en una única categoria que integrarà al conjunt de la ciutadania. Així, poden participar al concurs tots els ciutadans que ho vulguin, les escoles, els organismes públics, les empreses i les entitats sense ànim de lucre que desenvolupin iniciatives en els àmbits descrits anteriorment.

En aquest sentit, l’estructura de premis també canvia però es manté la dotació econòmica global del concurs de 5.000 euros. Per aquesta edició 2018 hi ha previstos 5 premis de la manera següent:

  • Tres premis de 1.000 euros per a les iniciatives ambientals guanyadores.
    Un premi especial Escola Verda per a accions que contribueixin a l’ambientalització dels centres educatius. La participació en aquesta categoria està oberta a totes les escoles, pertanyin o no al projecte Escola Verda.
  • Un premi temàtic especial Biodiversitat amb motiu del 25è aniversari del Conveni sobre la diversitat biològica, per a accions que contribueixin a la millora del coneixement, la gestió i la conservació de la biodiversitat del país.
  • Una altra novetat important és la presentació de les propostes. Per simplificar els procediments i fer-los més atractiu, enguany els projectes es podran presentar en diversos formats, o bé mitjançant una senzilla memòria escrita com s’ha vingut fent fins a l’actualitat.

També es podrà presentar en format audiovisual, a través de vídeos, presentacions de PowerPoint o Prezi, etc. D’aquesta manera, tots els participants podran expressar i presentar les seves iniciatives ambientals de la manera que els resulti més fàcil i alhora intuïtiva i comunicativa. A diferència d’altres edicions, el període hàbil de concurs serà més curt. Així la recepció de les convocatòries s’iniciarà tot just aquest mes de febrer i es tancarà el proper divendres 25 de maig. El lliurament dels premis dels projectes guanyadors està previst durant la propera Setmana del medi ambient que se celebrarà del 4 al 8 juny. Les propostes es podran lliurar abans de la data senyalada anteriorment tant de forma presencial al Centre Andorra Sostenible situat a l’edifici Administratiu del Govern o en format digital a andorrasostenible@andorra.ad.

El Concurs d’Iniciatives Ambientals té per objectiu reconèixer i donar visibilitat als projectes i accions que en matèria ambiental es porten a terme al país. Es premia les millors propostes ambientals desenvolupades o que s’estiguin realitzant durant l’any en curs en els àmbits del desenvolupament sostenible i a les solucions ambientals, les activitats de sensibilització i educació ambiental, i els projectes col·laboratius en la millora del medi ambient i de la qualitat de vida de les persones.
En les 12 edicions anteriors del Concurs han sumat un total de 123 projectes en l’àmbit del desenvolupament sostenible, la protecció del medi ambient i l’educació ambiental i s’han repartit més de 65.000 euros en premis.

Les bases d’aquesta 13a edició ja estan disponibles seguint aquest enllaç.