Els escolars d’Andorra se sumen a la celebració del Clean Up Day amb cinc noves accions de neteja de l’entorn

Image Post

El divendres 12 de maig, un total de 140 alumnes i professors dels tres centres de l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança i de l’Aula Taller de la Massana van participar en la neteja de diferents entorns del país amb motiu de la celebració de la jornada Let’s Clean Up Europe promoguda pel Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat a través del Centre Andorra Sostenible.

Aquesta activitat, que aplega voluntàriament persones de totes les edats d’escoles, entitats, administracions i ciutadania en general, té com a objectiu l’acció directa de millora ambiental i la sensibilització en matèria de residus mitjançant la neteja d’entorns amb deixalles. A tot el continent es porten a terme batudes col·lectives per retirar residus de platges, fons marins, muntanyes, parcs urbans, espais agrícoles i camins, etc., on, a més de la millora de la qualitat ambiental, es fa palesa la necessitat de tenir més cura de l’entorn i de la gestió dels nostres residus.

Al matí, els alumnes de l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança d’Encamp van netejar una zona del torrent de Vila just a tocar del seu centre, on van poder retirar més de 400 kg de residus, principalment plàstics, ferralla, i materials de construcció com runa, fusta, rajoles, porexpan, etc. A aquest acte hi van assistir els ministres de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i d’Educació, Èric Jover, que, com ja va fer l’any passat, van contribuir en la tasca i van animar els escolars. Per la seva banda, els alumnes de l’EASE de Santa Coloma van dedicar-se a fons a la neteja dels voltants del seu pati exterior i d’una zona de rec entre el carrer Prat Salit i l’avinguda d’Enclar, d’on es van recollir fins a 250 kg de residus, sobretot envasos (llaunes, plàstics, etc.), vidre, ferralla i pneumàtics; alhora, els alumnes de l’Aula Taller van portar a terme la neteja de la zona del camí de Santa Bàrbara a Ordino, retirant uns 50 kg de residus, principalment plàstics (brics, llaunes, etc.) i vidre.

A la tarda va ser el torn dels alumnes de l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança d’Ordino, que van netejar els exteriors del centre com una activitat més de la seva jornada de projectes. Els alumnes dividits en dos torns van poder recollir fins a 300 kg de residus, sobretot ferralla, pneumàtics i plàstics (envasos, pvc, etc.).

A aquestes quatre accions cal sumar-hi la que va organitzar la Comissió escola verda de l’Escola Andorrana de Batxillerat una setmana abans, el divendres 5 de maig, per actuar en els exteriors del centre, tot repetint la neteja de l’entorn de la Margineda que es va fer amb motiu del Clean Up Day 2016, i on es van poder retirar un centenar de quilos de residus.