Celebració del Dia Mundial del Medi Ambient 2018

Image Post

Dimecres, 6 de juny, ha estat la data triada per celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient. Establert per les Nacions Unides cada 5 de juny des de l’any 1974, aquest 2018 ha estat dedicat a la sensibilització envers la contaminació plàstica al planeta, amb el lema «Un planeta sense contaminació per plàstics».

Per celebrar aquesta efemèride, el Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat, a través del Centre Andorra Sostenible, va organitzar la projecció gratuïta i oberta al conjunt de la ciutadania del documental An Inconvenient Sequel: Truth to Power, traduït com Una veritat molt incòmoda: ara o mai. Aquest film és la seqüela d’Una veritat incòmoda, el projecte audiovisual al qual l’any 2006 va posar cara i veu el que fou vicepresident dels Estats Units, Al Gore, i que va suposar una important sacsejada de consciències a escala mundial pel que fa a la problemàtica del canvi climàtic i la crisi humanitària i ambiental que comporta aquest fenomen. Deu anys després arriba aquesta segona part, on es posa de manifest la trajectòria que han seguit les negociacions mundials i les accions pel clima i que, com tots i totes sabem, van donar com a resultat la signatura de l’Acord de París el desembre de 2015. Alhora suposa la confirmació del que ja anunciava o advertia el documental del 2006: que el canvi climàtic és una realitat i que les seves manifestacions són evidents arreu del planeta.

La celebració del Dia Mundial del Medi Ambient va aplegar una seixantena d’assistents als cinemes Illa Carlemany. Tots ells, a més, se’n van emportar el regal commemoratiu d’aquesta edició 2018, una polsera amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.