Celebració del Dia Mundial de la Vida Silvestre

Image Post

Aquest divendres 3 de març s’ha commemorat a tot el planeta el Dia Mundial de la Vida Silvestre (World Wildlife Day). Aquesta efemèride, establerta per les Nacions Unides amb motiu de la signatura de la Convenció sobre el comerç internacional d’espècies amenaçades de fauna i flora silvestres (CITES, en les seves sigles en anglès), serveix any rere any per sensibilitzar sobre la protecció de les espècies de fauna i flora més amenaçades arreu de la Terra. Enguany el lema triat per Nacions Unides ha estat «Escoltem la veu dels joves» (Listen to the young voices), una reflexió entorn de la importància de sensibilitzar i educar les noves generacions en l’estima i el respecte per la vida silvestre. S’estima que un quart de la població mundial té entre 10 i 24 anys i que seran precisament aquests ciutadans del món els qui en el futur prendran les decisions que hauran de servir per vetllar per la conservació de la biodiversitat al planeta, especialment de les espècies de fauna i flora més amenaçades.

A Andorra, els actes de celebració han consistit en una petita exposició fotogràfica a l’espai del Centre Comercial Illa Carlemany centrada a donar a conèixer quatre de les espècies més rellevants de la fauna del país: la llúdriga, el trencalòs, el gall fer i la salamandra. La mostra, que s’ha pogut veure durant tot el cap de setmana, s’ha completat amb diverses sessions de tallers de maquillatge, tant divendres com dissabte, on els més petits han pogut pintar-se la cara per emular aquests quatre animalons o bé fer-se una careta, acompanyats de les alumnes del mòdul d’estètica, cosmètica i perfumeria del Centre de Formació Professional d’Aixovall.

L’espai dedicat a la celebració del Dia Mundial de la Vida Silvestre amb els plafons explicatius sobre la fauna d’Andorra i els tallers infantils han rebut la visita de la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, el mateix dia 3 de març.

Paral·lelament a aquestes activitats també s’ha editat un nou número de la revista Rastres, la publicació del Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat que, des de l’any 2010, està dedicada a apropar el món de la fauna salvatge d’Andorra al públic general. El podreu trobar gratuïtament a Internet o bé aconseguir-ne un exemplar imprès al Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat, a l’edifici administratiu del Govern.