4t Fòrum de les Escoles Verdes

Image Post

Avui divendres 6 de juny s’ha celebrat la quarta edició del Fòrum de les Escoles Verdes. La trobada ha aplegat 180 alumnes i mestres (i un nadó) a l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança d’Ordino.

La jornada ha tingut com a benvinguda un tast de productes ecològics elaborats pels alumnes del Col·legi Sagrada Família, a partir del qual s’han iniciat les presentacions de les accions fetes per les escoles verdes durant aquest curs 2013-2014.

La primera part de les intervencions s’ha iniciat amb els més petits. Així, els alumnes de l’Escola Andorrana de Maternal i Primera Ensenyança d’Andorra la Vella han presentat el conjunt d’accions que han portat a terme per treballar la temàtica dels residus, i els alumnes de la Comissió Escola Verda de l’Escola Andorrana de Maternal i Primera Ensenyança d’Encamp han mostrat un vídeo resum de tots els seus projectes sostenibles, al igual que els alumnes de l’Escola Andorrana de Maternal i Primera Ensenyança de Sant Julià de Lòria que han explicat el seu projecte amb el vídeo L’alquímia ecològica. Seguidament, les escoles espanyoles d’Escaldes-Engordany i Encamp han dut a terme dues presentacions amb els seus projectes de gestió de residus (recollida de telèfons mòbils vells, reciclatge d’oli vegetal, etc.) i d’ampliar el verd de l’escola naturalitzant l’espai amb plantes, respectivament. I per tancar el primer bloc de presentacions, les alumnes de la Comissió Escola Verda del Col·legi Janer han mostrat una presentació i un vídeo amb les accions de gestió de residus al centre i al bosc de l’escola que porten a terme.

 A mig matí, s’ha fet una pausa en les presentacions per gaudir d’un esmorzar sostenible elaborat pels alumnes i mestres de l’aula oberta de l’EASE d’Ordino amb el patrocini d’Andorcarn i Establiments Garrallà.

Després de la botifarrada ha estat el torn de la segona part de les presentacions dels projectes d’escola verda. Els alumnes de l’Aula Taller de la Massana han fet una petita presentació i un curtmetratge molt animat sobre el reciclatge, els nois i noies de l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança de Santa Coloma han presentat el seu projecte d’ambientació de l’espai de l’hivernacle de l’escola a partir de materials reutilitzats i, finalment, els alumnes de les escoles andorranes de segona ensenyança d’Encamp i Ordino han tancat les presentacions amb un vídeo del seu projecte conjunt sobre apicultura.

El Fòrum ha conclòs amb l’entrega de guardons, amb el reconeixement als deu centres que han renovat el distintiu d’Escola Verda i el lliurament de les plaques a les noves escoles verdes: el Col·legi Janer i l’Escola Andorrana de Maternal i Primera Ensenyança d’Ordino.

Des del Centre Andorra Sostenible donem les gràcies a tots els participants pel molt bon treball que heu portat a terme durant tot l’any i us animem a continuar aquesta tasca el curs vinent.

Per cert, no us oblideu de seguir-nos a través de les nostres xarxes socials i del blog d’Escola Verda (www.escolaverda.ad).